Siirry sisältöön

Pompierissa nyt

Pompier: Espa

Parsa on varma kevään merkki. Keski-Euroopassa parsasesonkia odotetaan yhtä kiivaasti kun suomalaiset odottavat ensimmäisiä kesän varhaisperunoita. Tiesitkö että, vihreä ja valkoinen parsa ovat sama kasvi, mutta niiden sato korjataan eri vaiheessa kasvua. Vihreä parsa ehtii kasvamaan maan päällä valossa, valkoinen parsa puolestaan kasvatetaan maan alla. Valkoisen parsan sato korjataan juuri ennen kuin parsannuput työntyvät maan pinnalle, ja tällöin siihen ei ehdi kehittymään lehtivihreää.

Maultaan vihreä ja valkoinen parsa ovat myös erilaiset. Vihreä parsa on maultaan voimakkaampi ja sen maku muistuttaa hieman tuoreen herneenpalon aromia. Valkoinen parsa puolestaan maistuu lempeämmältä ja hienostuneesti karvaammalta. Espalla taitavat kokkimme kypsentävät valkoiset parsat hellästi sitruuna-suolaliemessä ja vihreät parsat kokevat usein hiiligrillin tuliset liekit.

Pompier Espalla käytämme kevään aikana annoksissamme parsaa mahdollisimman runsaasti. Parsaa on tarjolla illallisannoksissa, päivän menussa sekä lounaalla.

Tarjoilemme myös Pompierissa lounaalla ja illallisella aina kasvisruoka- sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

Portobello "schnitzel", gochujangmajoneesia, pähkinägranolaa ja paistettuja vihreitä kasviksa 24 €

Portobello on suurin Suomessa kasvatettu herkkusieni, jonka halkaisija voi olla yli kymmenenkin senttiä. Tämä kaunokainen vie koollaan ja maullaan voiton monesta metsäsienestä. Lihaisasta, mehevästä ja maukkaasta portobellosta valmistamme myös à la carte -listamme vegaanisen pääruuan. Friteeratun portobellon makumaailmaa tuetaan aasialaisen keittiön mauilla: soijaa, seesamia, chiliä, pähkinöitä, raikkaita vihreitä kasviksia. Annoksesta voit maistaa keittiötyöntekijöiden rakkauden ja intohimon ruoanvalmistusta kohtaan. Myös päivän neljän ruokalajin kehuttu Menu du Jour onnistuu illallisella kokonaan vegaanisena tai kasvisversiona. Tämä sieniannos on tarjolla molemmissa vaihtoehdoissa.

Tervetuloa herkuttelemaan. Pöytävaraus onnistuu helposti alla olevan linkin kautta.